Detská univerzita aj pre dospelých: 2. ročník Detskej Univerzity Komenského 2004 - Pospíšil, Milan; Kalaš, Ivan; Hatala, Róbert; Vášáryová, Emília: 1942- (Perex, 2004)
Publikácia prináša témy, ktorými sa deti z celého Slovenska zaoberali počas letných prázdnin v Divadle Aréna v Bratislave, počas Univerzity Komenského pre deti: *Prečo je počítač po škole? *Prečo je v mikrovlnke teplo? * Prečo srdce bije? *Prečo herec plače, aj keď neplače a prečo nesmie zabudnúť, že bol dieťaťom? * Dinosaury-malé hlavy, veľké telá, prečo vyhynuli? * Prečo vietor fúka a kde je, keď nefúka? * Prečo sa nám sníva? *Prečo sú rastliny zelené?