Detská univerzita aj pre dospelých: 2. ročník Detskej Univerzity Komenského 2004 - Pospíšil, Milan; Kalaš, Ivan; Hatala, Róbert; Vášáryová, Emília: 1942- (Bratislava Perex, 2004)
Publikácia prináša témy, ktorými sa deti z celého Slovenska zaoberali počas letných prázdnin v Divadle Aréna v Bratislave, počas Univerzity Komenského pre deti: *Prečo je počítač po škole? *Prečo je v mikrovlnke teplo? * Prečo srdce bije? *Prečo herec plače, aj keď neplače a prečo nesmie zabudnúť, že bol dieťaťom? * Dinosaury-malé hlavy, veľké telá, prečo vyhynuli? * Prečo vietor fúka a kde je, keď nefúka? * Prečo sa nám sníva? *Prečo sú rastliny zelené?
Zozn. absolventov
Keywords: deti a mládež; mimoškolské vzdelávanie; kurzy prázdninové; Popovič, Ivan (slovenský prozaik, spisovateľ pre deti, výtvarník, 16.10.1944 Bánovce nad Ondavou -); Vášáryová, Emília (slovenská herečka. Sestra Magdy Vášáryovej a manželka scénografa Milana Čorbu. * 18.05.1942 Horná Štubňa, Slovensko -)