Učiteľka Rodika : (Veter v lico) - Lupan, Anna: 1922-1998 (Jantár, 1978)
Kniha ponúka zaujímavý a pútavý román, ktorý rozpráva o osudoch jednej učiteľky. Keď sa vynorila dedina, postavila kufor na zem a sadla si, aby si trochu oddýchla. Zadul vetrík a osviežil jej rozhorúčenú tvár. No obuť sa musí. Nepatrí sa, aby vkročila bosá do dediny, kde bude učiť...