Učiteľka Rodika (Veter v lico) - Lupan, Anna: 1922-1998; Szabová, Naďa; Salamon, Zoltán: 1938- (Bratislava Obzor, 1978)
Kniha ponúka zaujímavý a pútavý román, ktorý rozpráva o osudoch jednej učiteľky. Keď sa vynorila dedina, postavila kufor na zem a sadla si, aby si trochu oddýchla. Zadul vetrík a osviežil jej rozhorúčenú tvár. No obuť sa musí. Nepatrí sa, aby vkročila bosá do dediny, kde bude učiť...
Ilustr. tit. dvojlist. Spoluvyd. SÚV ZČSSP v Bratislave.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; dedinské prostredie; školské prostredie; romány o ženách; próza; moldavská literatúra - texty; Lupan, Anna (bola moldavská spisovateľka, laureátka štátnej ceny MSSR (1984). * 12.09.1922 Mihuleni, Moldavsko - 23.02.1998 Chisinau, Moldavsko); Salamon, Zoltán (slovenský akademický maliar, výtvarník, gragik, ilustrátor. * 1938 Bratislava, Slovensko -)