Nespoutané myšlienky (Some like it Wild) - Medeiros, Teresa: 1962-; Rigerová, Karin; Urbiš, Radek; Žárský, Dušan; Lednická, Karin (Domino Ostrava, 2009)
Pamela Darbyová potřebuje sehnat muže. Měl by to být drsný statný horal, pyšnící se spíše urostlým tělem než bystrou myslí. Nechce ho však pro sebe, nýbrž pro vévodu z Warricku, který se zoufale snaží nalézt svého dávno ztraceného syna. A protože Pamela a její sestra se nacházejí ve velmi zoufalé finanční situaci, spatřují ve vévodově nabídce jedinečnou šanci, jak se konečně vymanit z nouze a začít vést lepší život.
Obě sestry se vydají do Skotska, ale hned za hranicemi přepadne jejich kočár lupič a psanec Connor Kincaid. Dívky jsou zprvu zděšeny jeho neomaleností a domnělou krutostí, ale Pamela brzy začne odhalovat, že pod drsnou slupkou se skrývá i cit a něha. Mohl by pro ni Connor sehrát roli ztraceného vévodova syna? A mohl by v jejím životě sehrát i roli mnohem významnější?
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány pre ženy; romány o láske; próza; americká literatúra - texty