Podvod od Mŕtveho mora: Posledná večera. Ukrižovanie. Zmŕtvychvstanie. Napokon - odhalenie! : (The Dead Sea Deception) - Blake, Adam: 1959-; Mike Carey: 1959- (Ikar, 2012)
Bývalý žoldnier Leo Tillman a ambiciózna policajtka Heather Kennedyová vyšetrujú sériu záhadných úmrtí vedcov skúmajúcich texty biblických evanjelií. Stopa ich dovedie až k Zvitkom od Mŕtveho mora a ďalším dielam raných kresťanov, v ktorých sa ukrýva kontroverzné evanjelium. Zakrátko však ide aj Tillmanovi a Kennedyovej o život. V pätách majú komando na všetko odhodlaných zabijakov, ktorí odvodzujú svoj pôvod od jedného z Ježišových apoštolov - Judáša. Títo "padlí anjeli" sa nezastavia pred ničím. Ich cieľom je naplniť tajomný odkaz ukrytý v evanjeliu, ktorý má celkom zmeniť svet a odhaliť podľa nich skutočnú pravdu o Kristovej smrti.