Podvod od Mŕtveho mora: Posledná večera. Ukrižovanie. Zmŕtvychvstanie. Napokon - odhalenie! (The Dead Sea Deception) - Blake, Adam: 1959-; Mike Carey: 1959-; Muráňová, Mária; Andričík, Marián: 1964-; Mičuda, Peter: 1975- (Ikar Bratislava, 2012)
Bývalý žoldnier Leo Tillman a ambiciózna policajtka Heather Kennedyová vyšetrujú sériu záhadných úmrtí vedcov skúmajúcich texty biblických evanjelií. Stopa ich dovedie až k Zvitkom od Mŕtveho mora a ďalším dielam raných kresťanov, v ktorých sa ukrýva kontroverzné evanjelium. Zakrátko však ide aj Tillmanovi a Kennedyovej o život. V pätách majú komando na všetko odhodlaných zabijakov, ktorí odvodzujú svoj pôvod od jedného z Ježišových apoštolov - Judáša. Títo "padlí anjeli" sa nezastavia pred ničím. Ich cieľom je naplniť tajomný odkaz ukrytý v evanjeliu, ktorý má celkom zmeniť svet a odhaliť podľa nich skutočnú pravdu o Kristovej smrti.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; biblické romány; zvitky od Mŕtveho mora; Blake, Adam, vlastným menom Mike Carey (anglický svetovo uznávaný autor komiksov, ktorý si k thrillerom odskočil len tak mimochodom. * 1959 Liverpool, Veľká Británia -); Andričík, Marián (slovenský literárny vedec, prekladateľ a vysokoškolský pedagóg, vedúci Katedry slovakistiky, slovanských filológií a komunikácie na Filozofickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. * 13.08.1964 v Humennom, Slovensko -); posledná večera; ukrižovanie; zmŕtvychvstanie; thrillery; próza; anglická literatúra - texty