Dedičstvo (Legacies) - Dailey, Janet: 1944-2013; Krejčíková, Jana: 1951-2004; Mihálik, Ladislav (Bratislava Remedium, 1995)
Dedičstvo má všetky vlastnosti čitateľsky príťažlivého románu - osudový ľúbostný vzťah medzi mužom a ženou, veľké city, vášeň a nenávisť, žiarlivosť i pomstu, napínavý dej, prekvapujúce rozuzlenie.
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty; Dailey, Janet, celým menom Janet Anne Haradon Dailey (americká spisovateľka početných romantických románov, podnikateľka. * 21.05.1944 Storm Lake, Iowa, USA - 14.12.2013 Branson, Missouri, USA); Krejčíková, Jana (slovenská prekladateľka. * 21.01.1951 Bratislava, Slovensko - 19.01.2004 Bratislava)