Prázdne medené more. Strašná citrónová obloha : (The Empty Copper. The Dreadful Lemon Sky) - MacDonald, John Dann: 1916-1986 (Labyrint, 1988)
Dva detektívne príbehy amerického autora. Na pozadí kriminálnej zápletky rieši autor etický problém. Z paluby jachty spadne do mora a bez stopy zmizne podnikateľ Hubard Lawless. Bola to náhoda, alebo predstieraná smrť? V druhom príbehu "Strašná citrónová obloha" zasa pátrači objasňujú smrť Carrie Milliganovej a pôvod dosť veľkej sumy peňazí...