Nedokončená pre detský hlas: O výchove - Karvaš, Peter: 1920-1999 (Slovenská próza, 1968)
Usmevne ladená kniha o autorových deťoch. V konfrontácii s detským svetom, jeho opravdivosťou a svojráznu logikou, sa zvrchovanosť dospelých ocitá často na rozpakoch, ak nie v koncoch ... Týmito slovami na záložke knihy je uvádzaný súbor humorných poviedok odobrodružstvích, trampotách a úskaliach moderného rodičovstva a najmä otcovstva, poviedok , ktoré v humornom až ironizujícV konfrontáciám s detským svetom, jeho opravdivosti a svojráznu logikou, sa zvrchovanosť dospelých ocitá často na rozpakoch, ak nie v koncoch ... Týmito slovami na záložke knihy je uvádzaný Súbor humorných poviedok odobrodružstvích, trampotách a úskaliach moderného rodičovstva a najme otcovstva, poviedok, ktore v humornom až ironizujúcich ím ladenie zachytávajú problémy s výchovou dnešných príliš samostatných človiečikov a zárodočný svár otcovskej asynovské generace.ím ladenie zachytávajú problémy s výchovou dnešných príliš samostatných človiečikov a zárodočný zvar otcovskej a synovskej generácie.