Alfa + Romeo : (Alfa + Romeo) - Rannap, Jaan: 1931- (Mladé letá, 1989)
Knihu tvoria najlepšie práce estónskeho spisovateľa Jaana Rannapa. V prvej časti knižky, v cykle poviedok o tom, ako Agu Sihvka hovoril pravdu, má nezbedník Agu so svojimi kamarátmi neuveriteľnú schopnosť robiť si žarty nielen zo svojich spolužiakov, ale aj z dospelých spoluobčanov. Akože ináč, lapajstvá vždy vyjdú najavo a čo nasleduje potom, nie je ťažké si domyslieť... Druhá časť výberu sa volá Školské príbehy a obsahuje päť poviedok zo života estónskych detí. Tretiu časť tvorí novela Alfa + Romeo, ktorá rozpráva o vzťahu detí k zvieratám, o tom, ako zachránia pred smrťou zostarnutú pretekársku kobylu Alfu.