Si len diabol. Tichý let smrtihlava. Vládkyňa Labyrintu : (Jesteś tylko diablem. Cichym scigałam go łotem. Zmącony spokój Pani Labiryntu) - Alex, Joe: 1922-1998 (Zelená knižnica, 1981)
V týchto troch príbehoch máme vlastne do činenia s vrahom, ktorý sa pohybuje buď na vidieku, kde je úzky okruh ľudí, alebo na ostrove, kde je tiež obmedzený počet ľudí aj ich pohyb.