Zachráň ma: Keď je smrť vykúpením - Hargaš, Jano: 1989- (Slovenský spisovateľ, 2012)
Lucia je plná hnevu na seba i na celý svet. Chcela by naplno žiť, snívať, milovať, no namiesto toho sa na ňu valí jeden problém za druhým. Odchádza domov na vidiek, no netuší, že práve tam ju pohltí nočná mora, z ktorej sa tak skoro nezobudí. Jej vlastné trápenia razom zaniknú v tichom volaní, v úpenlivej prosbe, vychádzajúcej z hĺbky nežnej a ubolenej duše. To volanie, tá naliehavá prosba: Zachráň ma.