Historický materializmus : (Istoričeskij materializm) - Konstantinov, F.V; Kammari, M.D; Gak, G.M; Stepaňan, C.A (Slovenské vydavateľstvo politickej literatúry, 1955)
Autori knihy poukazujúc na pôsobenie všeobecných sociologických zákonov, usilovali sa súčasne poukázať v každej kapitole aj na osobnosť zákonitostí a hybných síl, ktoré sú cgarakteristické pre socialistickú spoločnosť, kde už biet antagonistických výrobných vzťahov a anarchie výroby, antagonizmu tried a ultáčania národov.