Veľké dni slovenskej histórie - kolektív autorov (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1974)
Autori príspevkov zaradených do tohto zborníka každý vlastnou formou literárneho vyjadrenia - poéziou, prózou, memoármi, politicko-historickými článkami a prejavmi... - prihlasujú sa k slávnej kapitole vo vývoji slovenského národa..