Rozhovory nad Seinou : (Hovory nad Seinou) - Hotmar, Josef: 1933- (Slovenský spisovateľ, 1980)
Autor, korešpondet ČSSR vo Francúzsku opisuje známych ľudí, ktorých stretol. Cez lesk popularity sa usiluje nazrieť trocha hlbšie (J.Gabin, Belmondo, Bardotová, Coco Chanel, Neruda Pablo).