Rozhovory nad Seinou (Hovory nad Seinou) - Hotmar, Josef: 1933-; Uváček, Félix: 1930-; Michaláč, Jozef: 1944-; Hotmar, Josef: 1933-; Hůrka, Otakar; Chochola, Václav; Lammer, Vladimír; Mašek, Otakar (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1980)
Autor, korešpondet ČSSR vo Francúzsku opisuje známych ľudí, ktorých stretol. Cez lesk popularity sa usiluje nazrieť trocha hlbšie (J.Gabin, Belmondo, Bardotová, Coco Chanel, Neruda Pablo).
Z obsahu: V znamení palety. Kráľ šansónu. Staviteľ budúcnosti. Maliar storočia. Božská Francúzska. Svedomie doby. U Adama a Evy. Komisár Maigret sa zatajuje. Fyzika znamená život. Braček Edith Piafovej. La Pasionaria spomína...
Keywords: rozhovory autorské; Hotmar, Josef (popredným českým autorom literatúry faktu 70. a 80. rokov. Ako zahraničný spravodajca Čs. rozhlasu v rokoch 1970-75 precestoval takmer celú Európu a západné pobrežie Afriky. Napísal takmer dve desiatky kníh, okrem iného Hovory nad Seinou (1979), Polostrov na konci sveta (1989) či Posolstvo od gilotíny (1989). * 08.10.1933 Česko -); cestopisy; geografia; zemepis; Francúzsko; reportáže cestopisné; próza; česká literatúra - texty; Francúzsko; Uváček, Félix (slovenský prekladateľ z ruštiny a poľštiny, redaktor. * 1930 v Katloviciach, Slovensko -)