Latinsko-slovenský / slovensko-latinský slovník - Špaňár, Július: 1917-2007; Hrabovský, Jozef: 1909-1996 (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1970)
Tento Latinsko-slovenský slovník je určený predovšetkým potrebám žiakov stredných škôl a zdravotníckych škôl. Keďže však jeho slovná zásoba obsahuje základný slovný fond tzv. klasickej latinčiny, vystačí aj pri čítaní textov latinských klasických autorov vôbec. Popritom slovník obsahuje aj niektoré bežnejšie slová predklasickej a poklasickej latinčiny, ako aj latinčiny stredovekej a novovekej spolu s niektorými základnými termínmi z chémie, botaniky, zoológie, farmácie, medicíny a práva.