Moja Bratislava - Zúbek, Ľudo: 1907-1969 (Mladé letá, 1975)
Kniha vyšla k 30. výročiu oslobodenia Československa a to už v 2. vydaní, ktorého sa autor nedožil. Autorka doslovu Darina Lehotská doplnila knihu aj o ďalšie zmeny Bratislavy od predchádzajúceho vydania. Prvé vydanie vyšlo o 10 rokov skôr. V tom istom roku vyšla aj iná kniha Ľuda Zúbka o Bratislave - Gaudeamus Igitur, alebo sladký život študentský, venovaný Akademii Istropolitane. V oboch cítiť jeho lásku k tomuto mestu a veľa sa možno dozvedieť aj z histórie mesta.