Moja Bratislava - Zúbek, Ľudo: 1907-1969; Lehotská, Darina: 1922-1990; Filo, Julián; Krátky, ľubomír: 1939-; Piláriková, Jana (Bratislava Mladé letá, 1975)
Kniha vyšla k 30. výročiu oslobodenia Československa a to už v 2. vydaní, ktorého sa autor nedožil. Autorka doslovu Darina Lehotská doplnila knihu aj o ďalšie zmeny Bratislavy od predchádzajúceho vydania. Prvé vydanie vyšlo o 10 rokov skôr. V tom istom roku vyšla aj iná kniha Ľuda Zúbka o Bratislave - Gaudeamus Igitur, alebo sladký život študentský, venovaný Akademii Istropolitane. V oboch cítiť jeho lásku k tomuto mestu a veľa sa možno dozvedieť aj z histórie mesta.
Z obsahu: Prechádzka stáročiami. Tak žili bratislavčania voľakedy. Kamenná minulosť. Nová Bratislava. Po desiatich rokoch. Doslov (Darina Lehotská). Vysvetlivky. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: dejiny mestské; Bratislava (Slovensko); mestá slovenské; vlastiveda; geografia; Zúbek, Ľudo (slovenský prozaik, prekladateľ, autor historických životopisných próz, literatúry faktu a rozhlasových hier. * 12.07.1907 Malacky, Slovensko - 23.06.1969 Bratislava, Slovensko); Lehotská, Darina (slovenská archivárka, historička a vysokoškolská pedagogička, 28.01.1922 Kremnica - 12.02.1990 Bratislava); zemepis; zaujímavosti Bratislavy; Bratislava (Slovensko); pre čitateľov od 11 rokov; Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -)