Mafia v Bratislave: 1989-1999 dekáda zločinu a trestu - Murín, Gustáv: 1959- (Marenčin PT, 2008)
V 90-tych rokoch sa Bratislava stala hlavným mestom organizovaného zločinu na Slovensku. Bolo to kruté obdobie Divokého Východu s najhoršími prejavmi brutálneho zločinu, ktorý zdanlivo nemal kto potrestať. Táto kniha, skladajúca mozaiku dobových správ, ako prvá prináša ucelené svedectvo tejto dekády, kedy sa zločin dočkal aj svojho trestu.