Očima sexuologa - Raboch, Jan: 1917-2002 (Avicenum, 1977)
Na základe mnohoročných výskumov pojednáva autor prístupnou formou o niektorých otázkach ľudskej sexuality. Zaoberá sa sexualitou detí, dospievajúcich, mužov i žien, jeho poruchami, otázkami starnutia a vplyvom rodinného prostředívevztahu k sexuálnej aktivite. Venuje tiež pozornosť prostitúciu, príčinám neplodnosti, problémom antikoncepcie, sexuálnej výchovy a pod.