Žena a rakovina: Gynekolog radí ženám, jak se chránit před rakovinou - Kaňka, Jiří; Pápež, Ladislav (Avicenum, 1980)
Autori sa v knižke snažia ženám vysvetliť, že včasné podchytenie rakoviny, respektívne predrakovinového stavu, ich môže pred nebezpečenstvom tejto choroby uchrániť. Ale i naopak, že ľahkomyseľným prístupom k prevencii sa môžu dostať do takej situácie, kedy i v dnešnej dobe je nádej na vyliečenie a na záchranu života nepatrná. Najväčšia pozornosť sa v knižke venuje rakovine krčka maternice.