Učíme sa manželstvu - Pakan, Jozef: 1924-1999; Handzo, Ivan: 1934-2012 (Križovatky, 1979)
Autori v knihe zdôrazňujú správne medziľudské vzťahy nielen medzi občanmi navzájom, ale hlavne medzi tými, ktorí tvoria základ rodinného prostredia, teda medzi mužom a ženou, medzi matkou a otcom, ale aj medzi rodičmi a deťmi navzájom. Dnes sa stretávame s poškodenými a zlými vzťahmi v rodine, neraz až na hranici, ba až za hranicou únosnosti a zákona. Úroveň vzťahov v rodine má ďalekosiahly význam nielen pre dospelých členov rodiny, ale hlavne pre deti.