Učíme sa manželstvu - Pakan, Jozef: 1924-1999; Handzo, Ivan: 1934-2012; Krížik, Ján: 1943-; Moravčíková, Blažena (Bratislava Smena, 1979)
Autori v knihe zdôrazňujú správne medziľudské vzťahy nielen medzi občanmi navzájom, ale hlavne medzi tými, ktorí tvoria základ rodinného prostredia, teda medzi mužom a ženou, medzi matkou a otcom, ale aj medzi rodičmi a deťmi navzájom. Dnes sa stretávame s poškodenými a zlými vzťahmi v rodine, neraz až na hranici, ba až za hranicou únosnosti a zákona. Úroveň vzťahov v rodine má ďalekosiahly význam nielen pre dospelých členov rodiny, ale hlavne pre deti.
Z obsahu: Stvorenie ženy a muža. Človek je tvor spoločenský. Zlá výchova je horšia ako nijaká. Výchova v rodine. Výchova k pohlavnému životu. Antikoncepcia a plánovanie rodiny. Pravidelná životospráva. Škodlivé náviky a úchylky. Dôverné slovo ženám a mužom. Napiesto záveru. Literatúra.
Keywords: etika sexuálna; rodinna výchova; partnérske vzťahy; manželstvo; medziľudské vzťahy; sexuálna výchova; Pakan, Jozef (slovenský gynekológ, pôrodník, chirurg, vedecký pracovník, spoluzakladateľa II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Bratislave. Autor viac ako 150 vedeckých prác. * 15.06.1924 Slovany, Slovensko - 11.08.1999 v Bratislave, Slovensko); Handzo, Ivan (slovenský lekár a publicista. popri svojej lekárskej kariére napísal množstvo odborných vedeckých prác i knihy, novinové články, rozhlasové a televízne scenáre. * 08.10.1934 v Kokave nad Rimavicou, Slovensko - 19.01.2012 v Bratislave, Slovensko); Krížik, Ján (slovenský fotograf, typograf. * 24.08.1943 Modra, Slovensko -)