Dvanáct úsměvných měsíců: Hry zábavy na celý rok - Pleva, Josef Věromír: 1899-1985; Lhoták, Kamil: 1912-1990; Šmahelová, Helena: 1910-1997; Rudolf, Stanislav: 1932-; Petiška, Eduard: 1924-1987; Florian, Miroslav: 1931-1996; Michl, Karel: 1898-1982; Čtvrtek, Václav: 1911-1976; Pludek, Alexej: 1923-2002; Říha, Bohumil: 1907-1987; Tomeček, Jaromír: 1906-1997; Horníček, Miroslav: 1918-2003 (Albatros, 1974)
Krátke, úsmevné rozprávania na všetky mesiace školského roka a prázdnin, ktoré pre deti napísalo dvanásť umelcov - Pleva, Lhoták, Šmahelová, Rudolf, Petiška, Florian, Michl, Čtvrtek, Pludek, Říha, Tomeček, Horníček. Zoznámia sa s popisom známych i menej známych hier, s hádankami a so školskými perličkami. Knižka prináša mnoho nápadov a podnetov pre dobrú detskú zábavu a rozvíjanie fantázie.