Dvanáct úsměvných měsíců: Hry zábavy na celý rok - Pleva, Josef Věromír: 1899-1985; Lhoták, Kamil: 1912-1990; Šmahelová, Helena: 1910-1997; Rudolf, Stanislav: 1932-; Petiška, Eduard: 1924-1987; Florian, Miroslav: 1931-1996; Michl, Karel: 1898-1982; Čtvrtek, Václav: 1911-1976; Pludek, Alexej: 1923-2002; Říha, Bohumil: 1907-1987; Tomeček, Jaromír: 1906-1997; Horníček, Miroslav: 1918-2003; et al. (Praha Albatros, 1974)
Krátke, úsmevné rozprávania na všetky mesiace školského roka a prázdnin, ktoré pre deti napísalo dvanásť umelcov - Pleva, Lhoták, Šmahelová, Rudolf, Petiška, Florian, Michl, Čtvrtek, Pludek, Říha, Tomeček, Horníček. Zoznámia sa s popisom známych i menej známych hier, s hádankami a so školskými perličkami. Knižka prináša mnoho nápadov a podnetov pre dobrú detskú zábavu a rozvíjanie fantázie.
Pre čitateľov od 8 rokov.
Keywords: hry detské; detské hry; zábava spoločenská; spoločenská zábava; hádanky; rozprávania umelcov; Pleva, Josef Věromír (bol český spisovateľ pre deti a mládež, autor diela Malý Bobeš. * 12.08.1899 Moravská Svratka, Česko - 07.09.1985 Brno, Česko); príručky pre deti; Michl, Karel (bol český prozaik, autor kníh pre deti a vlastivedných a kulturnohistorických publikácií. * 01.01.1898 Dobré, Česko - 25.02.1982 Čížová-Nová Ves, Česko); Bouda, Cyril (bol český maliar a ilustrátor a profesor na Karlovej univerzite. * 14.11.1901 Kladno, Česko - 29.08.1984 Praha, Česko); pre čitateľov od 8 rokov; Černý, Oldřich (bol český filológ, bohemista a anglista, dramaturg, spisovateľ, prekladateľ z angličtiny, pracovník bezpečnostných zložiek štátu a odborník na medzinárodné vzťahy a spoločnú európsku zahraničnú a bezpečnostnú politiku. * 17.06.1946 Praha, Česko - 31.03.2012 Praha, Česko); Petiška, Eduard (bol český spisovateľ. Okrem pôvodnej tvorby hlavne pre deti a mládež sa venoval prekladateľstvu. Je otcom českého spisovateľa Martina Petišku, ktorý používa umelecké meno Eduard Martin. * 14.05.1924 Praha, Česko - 06.06.1987 Mariánské Lázně, Česko); Kabát, Václav (český maliar, grafik, ilustrátor, typograf a karikaturista. * 08.04.1932 Praha, Česko -)