Chováme papagájce vlnkované 6: Andulky - Ambruš, Bystrík: 1950-; Ambruš, Bystrík: 1950-; Ambrušová-Trizmová, Johana: 1958-2002; Greksáková, E.; Imro, Igor: 1943-; Blechová, Olympia (Príroda Bratislava, 1984)
Publikácia oboznamuje s biológiou papagájca vlnkovaného ( u nás známeho tiež ako andulka) v divej prírode, s históriou chovu i prvých veľkých výstav. Ďalej sa záujemca dozvie o chovateľských zariadeniach, kŕmnej technike, hygiene chovu, prevencii proti ochoreniam, plemenitbe, odchove mláďat a o evidencii v chove. V špeciálnej časti uvádzame štandart výstavného papagájca vlnkovaného, chov farebných aberantov so základnými genetickými formuláciami. Nezabudlo sa ani na krotkého...
Literatúra.
Keywords: zoológia; vtáky exotické; papagáje; andulky; vtáky chované v klietkach; chov papagájov; okrasné a spevavé vtáky; príručky pre chovateĺov; Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -); Ambrušová-Trizmová, Johana (slovenská výtvarníčka, grafička, typografka, ilustrátorka. * 22.04.1958 Trnava, Slovensko - 2002 Slovensko)