Sprisahanie : ("TASS upolnomočen zajaviť...") - Semionov, Julian Semionovič: 1931-1993 (Zenit, 1982)
Román o sovietskom rozviedčikovi z obdobia 2. svet. vojny. Autor v knihe hovorí o tom, ako bola sovietskou kontrarozviedkou zmarená jedna z operácií CIA, zameraná aj proti záujmom štátnej bezpečnosti Sovietskeho zväzu, aj proti jednému z mladých afrických štátov, kde zvíťazilo národne oslobodenecké hnutie. Dej sa odohráva v Moskve i na africkej pevnine a v množstve dobrodružných zápletiek sa dozvedáme mnoho zaujímavého z činnosti sovietskych bezpečnostných orgánov.