Nulové pásma : (Strefy zerowe) - Petecki, Bohdan: 1931-2011 (Zenit, 1976)
Poľský spisovateľ Bohdan Petecki je autorom vyše desiatky vedecko- fantastických románov, ktorých dej sa odohráva v ďalekej budúcnosti, takisto ako dej tejto knižky. Sci-fi románů úryvok: Krúžili sme okolo podnožia rakety a len tak nás hádzalo ako na pekelnej hojdačke. Prstenec sa uzavrel. Zavládlo ticho. Boli sme v polovici druhého pása. Zozadu, spoza vežičiek nás oslepil záblesk, ktorý sme až pridobre poznali...