Žiť svoj sen: Obľúbená speváčka radí, čo robiť, aby boli ženy príťažlivé, šťastné a vyrovnané - Laiferová, Marcela: 1945- 1945- (Ikar, 2003)
Po prvýkrát odhalí pred očami verejnosti svoje súkromie, detstvo, pôsobenie v šoubiznise a priateľov, medzi ktorých patria mnohé hviezdy. Prezentuje skúsenosti lekárky, matky a ženy, v ktorých čitateľ nájde množstvo rád. Zrozumiteľným spôsobom porozpráva o prírodnej medicíne a joge. Pokúsi sa objasniť partnerské vzťahy praktickým horoskopom. Jej kniha nie je klebetníkom, ale skôr pozitívnou reakciou na trpké životné skúseností skvelej dámy sršiacej optimizmom. Je to taký malý návod, ako žiť, dostávať sa z depresií, všímať si ľudí okolo seba a nezabúdať na rodinu a blízkych.