Vybrané prejavy: z prejavov publikovaných v kubánskej tlači a knižných vydaní - Castro, Fidel: 1926-2016 (Pravda, 1986)
Vybrané prejavy, odrážajú históriu a súčasnosť ostrova slobody, ktorý sa stal prvým článkom socialistického spoločenstva a významným faktorom medzinárodnej politiky. Zborník chronologicky nadväzuje na Vybrané prejavy 1953-1977, ktoré vyšli v češtine. Publikácia obsahuje najzávažnejšie prejavy Fidela Castra z posledného obdobia, v ktorom bol aj predsedom Hnutia nezučastnených krajín (1979-1983). Okrem prejavov, ktoré venujú pozornosť československo-kubánskym vzťahom, ako aj prejavu pri príležitosti osláv 20. výročia útoku na kasárne Moncada (26.07.1973), sú do zborníka zaradené vybrané prejavy od r. 1978....