Švédske zápalky : (Les allumettes suédoises) - Sabatier, Robert: 1923-2012 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1974)
Román francúzskeho autora opisuje osudy siroty Olivera - prvé sklamania, ktoré prežíva po strate svojej matky - vdovy. Čitateľ môže nazrieť do Oliverovho vnútra, kde sa skrýva strach z neznámej budúcnosti...