Jaguár zo Santa Cruzu : (Hadí ostrov. Strýček Indián) - Frič, Alberto Vojtěch: 1882-1944 (Stopy, 1978)
Dobrodružný príbeh odohrávajúci sa v juhoamerickej divočine. Knižka je preto taká pútavá, lebo väčšinu tých dobrodružstiev spisovateľ sám prežil.