Blčiace Rudohorie: Spomienky sovietskeho partizána, účastníka Slovenského národného povstania v rokoch 1944-1945 : (Pylajuščeje Rudogorie) - Radul, Nikolaj Semionovič (Gemerské vlastivedné pohľady, 1979)
Spomienky Nikolaja Semionoviča Radula, veliteľa partizánskej brigády, ktorá pôsobila v priestore Klenovec - Čierny Balog od jesene roku 1944 do začiatku roka 1945, keď sa spojila pri Brezne s napredujúcimi jednotkami Sovietskej armády.