Blčiace Rudohorie: Spomienky sovietskeho partizána, účastníka Slovenského národného povstania v rokoch 1944-1945 (Pylajuščeje Rudogorie) - Radul, Nikolaj Semionovič; Slobodníková, Viktória; Hraško, Ondrej (Martin Osveta S.l. Gemerskú vlastivednú spoločnosť v Rimavskej Sobote [vyd.], 1979)
Spomienky Nikolaja Semionoviča Radula, veliteľa partizánskej brigády, ktorá pôsobila v priestore Klenovec - Čierny Balog od jesene roku 1944 do začiatku roka 1945, keď sa spojila pri Brezne s napredujúcimi jednotkami Sovietskej armády.
Z obsahu: Predhovor. K partizánom. V obkľúčení. Partizánske všedné dni. Boje v Slovenskom rudohorí pokračujú. Vadim z Krivého Rohu. Cez Čierny Balog nepriateľ neprešiel. Na Brezno...
Keywords: spomienky autorské; dejiny slovenské; Slovenské národné povstanie (beletriia); r. 1944-1945; spomienky sovietskeho partizána; partizáni sovietski; Slovenské rudohorie - oblasť (Slovensko); protifašistický odboj; vojnové spomienky; vojenská história; Slovenské rudohorie - oblasť (Slovensko); Klenovec (Slovensko); Klenovec (Slovensko); Čierny Balog (Slovensko); Čierny Balog (Slovensko); Kadlečíková, Iva (slovenská redaktorka. Pracovala ako redaktorka v Krajskom vydavateľstve v Košiciach, neskôr vo vydavateľstve Osveta v Martine. Od roku 1977 žije v Pukanci s manželom Ivanom Kadlečíkom, spisovateľom. Publikovala v časopisoch (Slovenské pohľady, Slovenská literatúra, Fragment, Romboid, Slovenské rozhľady v Prahe, regionálne noviny) glosy, recenzie, bibliografické a faktografické práce. * 17.03.1938 Martin, Slovensko -)