Jedenásť minút (Onze minutos) - Coelho, Paulo: 1947-; Petrovská, Miroslava (Ikar Bratislava, 2008)
Mladá Brazílčanka Mária má sľúbenú kariéru tanečnice v istom ženevskom podniku. Keď po príchode do Švajčiarska zistí, za akých ponižujúcich podmienok by mala pracovať, rozhodne sa zarábať si ako prostitútka...
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o láske; próza; brazílska literatúra - texty; Coelho, Paulo (brazílsky spisovateľ. Predtým ako sa úplne začal venovať literatúre, pôsobil ako riaditeľ divadla a autor hier, skladateľ a žurnalista. * 24.08.1947 Rio de Janeiro, Brazília -)