Čiernobiela rozprávka - Bendová, Krista: 1923-1988 (Mladé letá, 1962)
V Ďalekej zemi, v Afrike, kde rastú palmy veliké, kde celý rok je leto a nikdy snehu nieto, černosi žijú, černošky majú čierne ponožky...Koniec čiernobielej rozprávky sa dočítate v knižky nájdete tu ešte trubačskú, oblačnú, poučnú, hradnú a raketovú rozprávku.