Premeny 3: Zborom pre občianske záležitosti - Mravík, Jozef; Baxa, Štefan; Budziňák, Ján; Irša, Miroslav; Kopčan, Štefan; Kuchár, Bohuš; Lauko, Ladislav; Varjú, Štefan; Bachleda, Stanislav; Beňová, Gizela; Mravík, Jozef; Šubín, Dušan; et al. (Bratislava Obzor S.l. Slovenskú radu ZPOZ pri MK SSR [vyd.], 1987)
V predmetnom zborníku kladieme hlavne dôraz na príležitostné prejavy, básne, hudobný materiál a scenáre k siedmim základným obradom.
Z obsahu: Úvod. Rozlúčka s materskou školou. Vítanie žiakov do prvého ročníka Základných škôl. Sľub iskier. Pioniersky sľub. Rozlúčka so Základnou školou. Odovzdávanie maturitných vysvedčení. Odovzdávanie zväzáckych preukazov: Scenár. Ukážka slávnostných prejavov. Pozdrav básnikov. Hudobný repertoár.
Záujmová publikácia SR ZPOZ pri MK SSR.
Keywords: spoločenské vedy; Zbor pre občianské záležitosti (ZPOZ); materské školy; rozlúčka s materskou školou; základné školy; vítanie žiakov do prvého ročníka; sľub iskier; pioniersky sľub; rozlúčka so základnou školou; stredné školy; odovzdávanie maturitných vysvedčení; maturitné vysvedčenia; odovzdávanie zväzáckých preukazov; zväzácke preukazy; prejavy slávnostné; rečnícke umenie; básne pre obrady slávnostné; hudobné repertoáre; noty; scenáre obradov; občianske obrady; slávnostné príležitosti; spoločenské piesne; piesne spoločenské; zvyky, mravy, obyčaje v občianskom živote; miestna správa; ZPOZ príručky