Fyziológia človeka: Učebný text pre zdravotnícke školy - Valachovič, Anton: 1920- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1956)
Učebnice pre zdravotnícke školy, ktorej obsahom sú dva základné odbory, a to anatómia, ktorá poskytuje základné poznatky o tvare a stavbe tela, a fyziológia, ktorá zisťuje a popisuje deje prebiehajúce v ľudskom tele.