Odkaz dejín dnešku - Franková, Anna: 1929-1945; kolektív autorov (Nadácia Anny Frankovej, 2008)
Spomienka na Annu Frankovú sa pre Nadáciu Anny Frankovej priamo spája s úsilím o zachovanie slobody, dodržiavanie ľudských práv a pluralité a demokratické spolunažívanie. Nadácia sa svojou činnosťo usiluje stimulovať ľudí na celom svete k aktívnemu zasadzovaniu sa za tieto hodnoty.