Encyklopédia drobnochovateľa - Malík, Vladimír: 1931-; Cupák, Milan; kolektív autorov (Príroda, 1991)
Okrem akvaristiky, teraristiky a niektorých ojedinele sa vyskytujúcich záujmových chovov zahŕňa poznatky zo všetkých chovných odborov, zo starostlivosti o zdravie zvierat i z liečenia ich chorôb.