Orol pristál: Himmler kontra Churchill : (The Eagle Has Landed) - Higgins, Jack: 1929- (Labyrint, 1994)
Začiatkom novembra 1943 nacistická tajná služba zhodila na pobrežie Anglicka odiel vysadkárov, ktorí mali zajať premiéra Churchilla počas weekendu u vidieckeho priateľa, odvliecť ho do Nemecka ako vojnového zajatca, a najmä ako silný tromf pre prípadne rokovania s Anglickom a USA. Diabolský plán vymyslel sám Hitler, šéf tajnej služby Canaris vypracoval podrobnosti a nakoniec plán aj realizoval. Akcia nacistických agentov v Anglicku sa napokon skončila neúspešne - hoci naozaj až v poslednej chvíli - no i tak museli uplynúť tri desaťročia od skončenia vojny, kým vojnové archívy vydali tajomstvo a dokumenty o neznámom a aj v samom Anglicku prísne utajovanom pokuse o únos Winstona Churchilla uprostred vojny.