Lesk na pery - Tekelyová, Emma: 1953- (Ikar, 2007)
Autorka sa vo svojom novom románe pokúša nájsť riešenie z bezútešnej, ba až ponižujúcej situácie nielen pre svoju hrdinku, ale i pre svoje čitateľky. Hlavná hrdinka Eva má dobrého manžela a atraktívnu prácu vedúcej v parfumérii. Jedného dňa sa však jej maličký mikrosvet začne rúcať. V presvedčení, že nedokáže prekonať svoje skryté komplexy, opustiť manžela a vykročiť vlastnou cestou, odkladá svoje rozhodnutie na neurčito. Dokedy?