Kráľovská história : (Crónica del Rey pasmado) - Ballester, Gonzalo Torrente: 1910-1999 (Remedium, 1992)
V Madride roku 1620 vládne španielsky kráľ, 20-ročný muž, neskúsený v politike i láske. Nezrelý vládca čoskoro odkrýva svet nových pocitov v náručí Marfisy, krásnej a určite najdrahšej prostitútky mocnárstva. Príbeh sa odohráva vo vzrušujúcom prostredí svetovládnych ambícií, dvorských intríg, ale i obskurného cenzorstva všadeprítomnej inkvizície...