Rozlúčka : (Abschied vom Frieden) - Weiskopf, Franz Carl: 1900-1955 (Pravda, 1973)
Široko komponovaný román z roku z obdobia, kedy Rakúsko - Uhorsko prežívalo posledné roky svojej existencie. Autor v tejto atmosfére podáva osudy nemeckej rodiny pražského nakladateľa. Okrem majstrovsky vykreslených postáv a ich psychiky, opisuje aj zákulisie politických machinácií tesne pred sarajevským atentátom....