Rozlúčka (Abschied vom Frieden) - Weiskopf, Franz Carl: 1900-1955; Silnická, Oľga: 1961-; Terry, Elemír; Meisner, Ján: 1939-; Rosenbaumová, Eva: 1931-1999 (Pravda Bratislava, 1973)
Široko komponovaný román z roku z obdobia, kedy Rakúsko - Uhorsko prežívalo posledné roky svojej existencie. Autor v tejto atmosfére podáva osudy nemeckej rodiny pražského nakladateľa. Okrem majstrovsky vykreslených postáv a ich psychiky, opisuje aj zákulisie politických machinácií tesne pred sarajevským atentátom....
Doslov (Elemír Terry). Poznámka.
Keywords: romány autorské; historické romány; r. 1914; Rakúsko-Uhorsko (obdobie); spoločenské romány; psychologické romány; Weiskopf, Franz Carl, pseudonymy: Petr Buk Buk Pierre, FWL Kovacs (bol nemecký spisovateľ. Známy predovšetkým ako FC Weiskopf. * 03.04.1900 v Prahe, Česko - 14.09.1955 v Berlíne, Nemecko); Silnická, Oľga (slovenská odborná redaktorka čaeopisu Národná osveta, prekladateľka. * 10.10.1961 Slovensko -); rodinné prostredie; próza; nemecká literatúra - texty