Záhadný svet: Stavba hmoty. Mimozemské civilizácie. História vesmíru. Hypotézy - teórie - domnienky : (Zsgadkowy šwiat) - Donimirski, Andrzej: 1925- (Rovesník, 1989)
Autora zaujímajú predovšetkým problémy nevyriešené, ešte neprebádané, problémy záhadného sveta. Kniha Záhadný svet populárno-náučným spôsobom informuje o niektorých výsledkoch a hypotézach súčasnej vedy a techniky, sledujúc ich stav do konca sedemdesiatych rokov.