Stavba sauny - Vorel, Miroslav; Houska, Miroslav: 1936-; Macourková, Ludmila (Státní nakladatelství technické literatury Praha, 1981)
Praktická príručka pre stavbu sauny svojpomocne. Sú tu uvedené vzorové projekty naše i zahraničné, potrebné materiály k stavbe a technologické postupy, vybavenie sauny a potrebné doplnky. Text je sprevádzaný inštruktivními obrázkami. Je určená všetkým, ktorí si chcú postaviť saunu.
Z obsahu: Úvodem. Z histórie a vývoje sauny. Spoločenský a zdravotní význam sauny. Sauna a sport. Sauna a obezita. Projekt sauny. Konstrukce a vybavení. Prefabrikované sauny. Směrnice pro výstavbu a provoz saun. Literatúra.
Keywords: staviteľstvo; architektúra; sauny; stavba sauny; remeselnícke práce (amatérske); bývanie; úžitkové vedy; Houska, Miroslav (český výtvarník, grafik, typograf. *06.09.1936 Praha, Česko -)