Bývanie na dedine - Nahálka, Peter; Bóna, Ján; Spiška, Ivan: 1933-; Szalayová, Terézia (Slovenské vydavateľstvo pôdohospodárskej literatúry Bratislava, 1961)
Dúfame, že kniha pomôže hlavne pracovníkom a aktivistom národných výborov, projektovým a stavebným organizáciám a prirodzene, stavebníkom, ktorí stoja pred rozhodnutím, kde stavať, akú formu výstavby voliť a aké nároky si postaviť na nový byt v našich dedinách.
Z obsahu: Stručný vývoj výstavby dedín. Vzťahy medzi mestom a dedinou. Vytváranie nového životného prostredia na dedine. Občianska vybavenosť dedín. Obytná výstavba. Vzorové projekty. Zariaďovanie bytu. Prestavba starších budov na dedine. Záver. Zoznam použitej literatúry.
Keywords: hospodárstvo domáce; architektúra; dediny slovenské; architektúra domová; domy na dedine; architektúra bytová; byty; bytové zariadenia; dekorácia interierov; úžitkové vedy